Biketin tutkimusmatka Ruotsiin: 
Innovaatioita sekä kansainvälistä yhteistyötä

01.04.2024

Hei kaikille Biketti-yhteisön jäsenille! 

Kävimme inspiroivalla tutkimusmatkalla Ruotsissa, jossa tutustuimme länsi naapurimme pyöräilyinfrastruktuuriin ja markkinoihin. 

Karlstadin vierailumme vei meidät tutustumaan pääyhteistyökumppanimme Stora Enson tehtaan sydämeen, jossa pääsimme näkemään heidän tuotantoprosessinsa lähietäisyydeltä. Vierailumme aikana oli vaikuttavaa nähdä, kuinka Stora Enson omistautuminen ja huippulaatu välittyvät vahvasti myös meidän Biketin tuotteidemme laatuun. 

Uppsalassa vierailumme keskittyi heidän vaikuttavaan pyöräparkkitaloonsa, joka tarjoaa tilaa 1200 polkupyörälle! Kaupungin pyöräilyinfrastruktuuri on erinomaisesti suunniteltu, ja erityisesti liityntäpysäköintiin on panostettu merkittävästi. Tämä osoittaa, kuinka innovatiivisilla ratkaisuilla voidaan edistää sujuvaa pyöräilyä kaupunkiympäristössä. 

Örebrossa huomasimme pyöräilyinfran rakentaminen olevan vasta alkutekijöissään, mutta innostuimme näkemämme perusteella mahdollisuuksista, joita puhtaalta pöydältä aloittaminen voi tuoda kaupungin ja pyöräilijöiden yhteistyössä. 

Tukholmassa kävimme suurlähetystössä tapaamassa Business Finlandin Anna Öbergiä, sekä suomalaisen kauppakamarin edustajia. Saimme kattavan tilannekatsauksen Ruotsin markkinatilanteesta, mikä vain vahvisti käsitystämme siitä, että nyt on oikea aika toimia. Oli ilo huomata, että ideamme herättivät suurta mielenkiintoa ja saimme välitöntä tukea yrityksemme toiminalle myös Ruotsissa. 

Seuraavaksi suuntaamme katseemme Stockholm Smart City - Expoon toukokuussa, jossa odotamme saavamme lisää näkemyksiä ja kontakteja tulevaisuuden projekteihimme. Tutustu tapahtumaan  https://stockholmsmartcitylive.se 

Kiitos kaikille tuesta ja innostuksesta. Jatketaan yhdessä pyöräilyn tulevaisuuden rakentamista! 

Rentoa menoa ja turvallisia kilometrejä toivottaa, Biketti-tiimi