Suomalaisista 36 % välttelee pyöräilyä asemanseuduille varkauksien pelossa – Biketti ja Loihde Trust tekevät polkupyörän pysäköinnistä turvallisempaa

Pyöräparkkitaloja valmistava Biketti on kehittänyt yhdessä Loihde Trustin kanssa vaihtoehtoja polkupyörien turvalliseen säilytykseen. Turvateknologialla varustetun pyöräparkkitalon lisäksi ratkaisuvalikoimaan kuuluu älylukolla toimiva pyöräteline.

Enemmän kuin joka kolmas suomalainen välttelee asemanseuduille siirtymistä pyörällä. Mahdollisten varkauksien takia noin kuudella prosentilla on myös käytössään asemanseutuja varten toinen huonompi pyörä. Muun muassa nämä seikat nousevat esiin Biketin tutkimusyhtiö Syno Internationalilla teettämässä laajassa kuluttajakyselyssä.

– Kaupunkien pysäköintihaasteita ja hiilineutraaliustavoitteita palvelisi, että yhä useampi saapuisi joukkoliikenteen asemille polkupyörällä. Kyselyn tulokset kertovat kuitenkin karua faktaa siitä, että polkupyörää ei yksinkertaisesti uskalleta käyttää varkauksien vuoksi, Biketin toimitusjohtaja Henrik Lemmetyinen sanoo ja jatkaa:

– Mielenkiintoista oli huomata, että pyörävarkauksia pidettiin yhtä suurena ongelmana lähes kaikkialla Suomessa, ei vain kasvukeskuksissa.

Turvallisesta pysäköinnistä ollaan valmiita maksamaan

Kuluttajakyselyn vastaajista 39 % voisi kuvitella, että maksaisi julkisella paikalla polkupyörän tai sähköpotkulaudan turvallisesta pysäköinnistä, jos se poistaisi vakuutuksen omavastuuosuuden.

– Erityisesti nuoret ovat tästä mahdollisuudesta kiinnostuneita. Alle 24-vuotiaista 56 % voisi maksaa turvallisesta säilytyksestä julkisella paikalla, Lemmetyinen sanoo.

Pyöräparkkitaloja valmistava Biketti on kehittänyt kuluttajien toiveisiin ratkaisun yhdessä Loihde Trustin kanssa. Lopputuloksena syntyi joukkoliikenteen liityntäpysäköintiin sopiva pyöräparkkitalo.

– Käyttäjäystävällinen järjestelmä mahdollistaa pysäköintihalliin pääsyn matkapuhelimen avulla. Ovesta kulkiessa valvontakamera aktivoituu ja kuvaa käyttäjän ja tallentaa kuvan valvontatietoihin mahdollisten väärinkäytösten selvittämiseksi, Tero Tuominen Loihde Trustilta sanoo ja jatkaa:

– Haluttuina aikoina käyttäjiltä voidaan vaatia myös biometrinen tunnistautuminen puhelimella oven avaamiseksi.

Pääsynhallinnan laajojen integraatiomahdollisuuksien avulla sovellus on mahdollista integroida myös olemassa oleviin sovelluksiin, esimerkiksi joukkoliikenteen tai kiinteistöjen asiakassovelluksiin.

Pyöräparkkitalojen lisäksi Biketti on suunnitellut julkisiin tiloihin tarkoitetun pyörän pysäköintitelineen, johon on saatavissa hälytin ja esimerkiksi puhelimella avattava älylukko.

Syno Internationalin tekemään kyselyyn vastasi verkossa 1 014 henkilöä syyskuun aikana. Otos oli väestöä demografisesti edustava ja vastaajat olivat iältään 18–80-vuotiaita.

Lisätietoja:

operatiivinen johtaja, Biketti
Henrik Lemmetyinen
henrik@biketti.fi
+358 50 3385 155

Aluemyyntipäällikkö, Loihde Trust
Tero Tuominen
tero.tuominen@loihde.com
+358405066771